Sådan gør du julen og pakkelegen mere bombastisk

Hvis du gerne vil gøre julen endnu mere bombastisk og intens under pakkelegen, har vi her et forslag til, hvordan det skal gøres.

Du kender det. I har lige spist and, flæskesteg, brune kartofler, brun sovs, rødkål, og I skal enten til at få risalamande, eller også har I lige fået det. Det er den tid på året, hvor der skal spilles pakkeleg. Og det kan hurtigt blive en småintens affære. For der er noget på spil, og alle vil gerne have den gave, der ser mest attraktiv ud. Men vi ved jo alle sammen godt, at der ofte er en gave eller to, der er mesterlige snydegaver. Vi vil her komme med vores forslag til, hvordan I kan gøre pakkelegen endnu mere intens.

Frisk pakkelegen op med ekstra regler

Én ting er pakkeleg, hvor de fleste vælger, at det enten er 1’eren og/eller 6’eren, der gør, at I kan tage en gave. Vi har her valgt at gøre pakkelegen mere ekstrem og er kun for de, der tør at spille pakkeleg, hvor gaverne hele tiden skifter hænder.

Så her er et bud på, hvordan den nye pakkeleg kan spilles.

2: Du må tage én gave.

4: Du må tage to gaver.

6: Du må tage tre gaver.

Hvis I vælger at spille den nye pakkeleg, skal I være indstillede på, at det bliver en højintens omgang pakkeleg. Pakkerne vil flyve fra side til side, og der vil være ekstra meget adrenalin i blodet hos den enkelte. Det er ikke en god ide at spille pakkelegen, hvis jeres familie og venner går op i pakkeleg med liv og sjæl, som nogle gør.

Ulempen ved den nye pakkeleg

Ulempen ved den alternative pakkeleg er selvfølgelig, at det hurtigt kan gå for stærkt for nogle. Det er ikke alle, der føler, at de kan følge med.

Hvis I derimod føler jer topklar til at spille pakkelegen i det hurtigst tænkelige tempo, vil det kun være en sand fornøjelse. Den alternative pakkeleg er som almindelig pakkeleg på speed, og det vil altid være en fornøjelse at være en del af, hvis I føler, at I kan håndtere intensitetsniveauet.

Mere sjov og dril end reel pakkeleg

Egentlig er den nye pakkeleg mere en pakkeleg forbundet med spas og godt grin, end det er en reel pakkeleg. Det er et terningespil, hvor I vil grine højlydt og blive frustrerede over at få fat i jeres gode gave for så at miste den igen to sekunder senere. Sådan vil det være under hele spillet.

Der er nogle, der vælger at tilføje flere terninger i spillet, så der for alvor kommer et dynamisk tempo i spillet. Det er op til jer at vurdere, hvor mange terninger der skal være i spillet. Vil I have to eller tre terninger eller bare en enkelt. Det giver også sig selv, at hvis I er adskillige deltagere, er det nødvendigt, at der er flere terninger end gennemsnitligt.

Reflekserne skal være hurtige

Det er vigtigt, når I spiller den nye pakkeleg, at I har en vis reaktionsevne, således at I kan få afleveret den ene pakke over til den anden. Så hurtigt som muligt selvfølgelig. Der skal være et aktivitets- og reaktionsniveau i hjernen, der ikke er til at spøge med.

Juster selv, hvis det går for stærkt eller langsomt

I kan selv tilføje jeres regler til den nye pakkeleg. Der er nogle, der vælger at tilføje noget ved hvert tal. Det kan eksempelvis være, at I kan få en person til at kravle under bordet, hvis terningen slår et, og at en anden person skal vente udenfor i et minut, når terningen rammer tallet tre. På den måde kommer der hele tiden nye dimensioner i spillet, som gør det sjovere, mere livligt og mere intenst. Vil nogen i hvert fald synes.

Andre vælger at gøre, så pakkelegen ikke er så kompliceret igen og indfører en regel om, at det er tallet et og seks, der gør, at der kan tages én gave.
Det er op til jer at mærke efter.
Lav et par testforsøg inden

Som optakt til, hvordan I vil vælge at spille pakkelegen, kan I passende lave et par testforsøg, inden I går i gang. På den måde kan I finde ud af, hvilket tempo I foretrækker, og hvad der passer bedst.