Matador spil

Det kendte og elskede Matador spil er i den absolutte eliteklasse, når det gælder klassiske brætspil. Det har eksisteret siden begyndelsen af 1900-tallet, og i 1936 opstod den danske version skabt af firmaet Hasbro, som vi stadig kender i dag. Generationer har sidenhen tilbragt mange dejlige timer omkring det både spændende og hyggelige spil.

Det er et analogt brætspil, der kan vare flere timer – eller tilmed flere dage – at spille helt færdigt. Hvis du vælger at spille det online, så er det en lidt anderledes oplevelse, selv om spillet i princippet er det samme.

Hvad går spillet ud på?

Kort fortalt går Matador spillet ud på, at deltagerne kører rundt i København med en lille plasticbil og opkøber de grunde, som de ved terningernes hjælp standser på. Samler du på den måde de to eller tre grunde, som har den samme farve, så kan du bygge huse på dem. Betaler du for fem huse på en grund, så kan du rejse et hotel på den pågældende grund.

Lander en modstander på din grund, med eller uden huse på, så koster det en afgift til dig. Jo flere huse, du har stående på grunden, des højere afgift skal der lægges. Grundene og husene varierer i priser og dermed i indtægt.

Alle spillere modtager det samme startbeløb og har dermed lige store chancer for at vinde.

Går du fallit, må du gå ud af spillet. Sidder du tilbage som den store matador, der har udkonkurreret alle de andre spillere, så har du vundet.

Som et ekstra spændingsmoment er der en bunke chancekort, der kan ændre noget for den enkelte. Der er også et fængsel, som man kan risikere at komme i, hvis man er uheldig. Så må man sidde over, indtil det lykkes for en at blive løsladt igen. Imens kører spillet videre, og arrestanten kan risikere at komme bagud.

Desuden kan der være en række uskrevne regler, som den enkelte familie eller gruppe spillere kan aftale, at der spilles med.

Regler i brætspillet Matador

Der er et helt lille hæfte, hvor reglerne for Matador er skrevet ned i. Matador brætspillet er på en gang ret simpelt bygget op og kompleks, når det spilles. Det er egentlig ikke svært at lære, men det kræver sin matador at vinde det.

Reglerne er kort sagt, at spillerne har hver en bil som spillebrik, og de skiftes til at slå med to terninger ad gangen. Brikken rykkes frem på spillepladen, som er rundt, det antal felter, som terningerne viser.

Stoppes der ved en ledig grund, kan det købes. Er den købt, skal spilleren betale en leje til ejeren. Når brikken passerer startfeltet, udbetaler banken 2.000 kroner til spilleren.

Slår man et dobbeltslag, får man et ekstra slag. Slår man et dobbeltslag tre gange, ryger man i fængsel.

Spillerne køber grunde og huse, og man kan aftale indbyrdes at bytte disse grunde. Senere i spillet er der mange huse og hoteller, og det kan være noget af et minefelt at køre rundt i. Vinderen er den spiller, der har udkonkurreret alle de øvrige spillere.

Findes der flere versioner af Matador spillet?

Matador spillepladen er blevet ændret designmæssigt over år. Prisniveauet, bilerne og pengesedlerne er også blevet opdateret. Der findes flere versioner af det originale Matador brætspil, men vejnavnene har været de samme i årenes løb. Enkelte af de andre slags grunde er dog blevet ændret til noget mere nutidigt.

Matador spillets “fætter” Monopoly findes også i flere forskellige versioner, og der findes også en junior-version af det. Ligesom der findes et junior Matador spil.

Nu er der ovenikøbet kommet et Matador-spil i en helt ny version, som egentlig er ligesom den originale, men hvor spilleren belønnes for at snyde bevidst. Det er en lidt anderledes måde at spille Matador spil på.

Monopoly er den amerikanske/engelske udgave af Matador-spillet

Kan man spille Matador online?

Ja, der findes en online udgave af Matadorspillet. Det hedder ganske vist online Monopoly, men det er i bund og grund et Matador spil. Det er et hyggeligt lille spil, som dog afsluttes noget hurtigere, end et klassisk brætspil Matador nogle gange gør.

Det er naturligvis heller ikke helt det samme at sidde foran en skærm og spille et Matador spil online, som det er at sidde samlet omkring et bord med det legendariske Matador brætspil imellem sig.

Hvor kan Matador spillet købes online?

Der er mange, der forhandler Matador spil online. Det gør for eksempel: Coop.dk, Nordiskspil.dk,  Coolshop.dk m.fl.

Selv om denne klassiker inden for brætspil har virkelig mange år på bagen efterhånden, så sælges det stadig både i fysiske butikker og online. Der er ikke noget, der tyder på, at Matadorspillet er på vej ud af markedet. Køb Matador-spillet, og genoplev den helt særlige spænding og hygge, som det klassiske brætspil har at byde på.