ForsideArtiklerDe bedste terningspil til barturen

De bedste terningspil til barturen

Vi tager et kig på de to bedste terningspil, når du skal på bar med vennerne.

Verden i dag er fyldt med teknologi, der overtager vores liv, og som gør, at vi mister fokus. Det kan være alt fra spillekonsoller til smartphones og fra sociale medier til spil på computeren som Counterstrike eller World of Warcraft. Nogle gange kan det være befriende bare at lade den slags ting blive derhjemme eller i lommen og så ellers nyde en god aften med vennerne. Og en af de ting, der har været her i lang tid, og som kan forene os, er terningspil.

Terningspil skaber morskaben

Det at have det sjovt betyder ikke nødvendigvis, at du sidder med et joystick i hånden eller et fjernsyn foran dig. Når du er sammen med dine venner i en bar eller et værtshus, har du kun brug for to ting for at gøre aftenen mindeværdig: alkohol og terninger. Hvis ikke du tror os, vil vi her komme med vores bud på, hvordan du kan have det sjovt ved at spille to fantastiske terningspil. De kan spilles over det hele, og der hører en beskrivelse med til hvert spil med instruktioner og mere.

Det er spil, som er nemme at lære, som er sjove, og som er svære at blive god til. Det gør dem kun endnu mere spændende.

Skib, kaptajn og mandskab

Spillet, der også går under navnet barterningspil. Du spiller spillet ved at bruge en almindelig terning. Det er ikke nødvendigt at spille det i en bar, men du har brug for, at du har så mange som muligt med i spillet.

Sådan spilles spillet

I Skib, kaptajn og mandskab skiftes spillerne til at rulle deres terning, så de kan overvinde deres modstandere. Hver spiller ruller terningen fem gange med tre rystelser til at opnå point. Når du ruller terningen, skal du kigge efter tre tal, der giver en vis effekt i spillet:

  • Dit skib – tal nummer 6
  • Din kaptajn – tal nummer 5
  • Dit mandskab – tal nummer 4

Du har brug for alle tallene, før du kan optjene point. Det er vigtigt, du finder hvert nummer i den rette rækkefølge. Med andre ord skal du have dit skib, før du har din kaptajn, og før du får dit mandskab. Altså først 6, dernæst 5 og så 4.

Hvis du i et af dine terningekast får 6, men hverken 5 eller 4, kan du lægge 6’eren til side. Får du dernæst en 4’er, men ikke en 5’er, kan du ikke lægge 4’eren til side. Det skal være fra 6 og ned.

Når du har fået alle tre point, kan du skrabe point sammen fra de resterende to terningkast. Det betyder, at du højest kan få 12 point. Det handler altså om, at du skal få så mange point som muligt.

Det er et spil, som du vinder ved at være så heldig som muligt, medmindre du har en unik teknik, der gør, at du får tallene i den rigtige rækkefølge og dernæst et højt pointantal.

Bunco

Bunco er et terningespil, der handler om en masse held. Du har brug for ni terninger.

Spillet spilles ofte af 12 personer, som du deler i tre eller fire hold.

Du kan godt være færre end 12, men du har brug for, at alle er delt op i fire grupper, før det kan spilles.

Sådan spiller du Bunco

Spillet handler om, at du skal slå det rigtige antal for hver runde. Hvis du er nået til runde tre, skal du slå tre terninger med tre. Hvis du er nået til runde fire, skal du have fire terninger med fire og så videre. Hver gang, du slår det rette antal i forhold til den runde, du er nået til, får du og dit hold et point. Den gruppe, der har flest point, vinder.

Det er et spil, der bliver sjovere og sjovere, jo mere du får indenbords. Der er flere, der vælger at have som regel, at det tabende hold skal bunde enten et shot vodka, rom, eller hvad du foretrækker eller en øl eller Somersby.

Bunco er et af de mest populære terningespil i USA, hvor det har vundet indpas på mange barer og værtshuse.   

RELATED ARTICLES

MEST POPULÆRE ARTIKLER

NYE ARTIKLER