Test dit held med gratis spin og terningespil

Hvis du foretrækker spil, der afhænger af held, kan du overveje at prøve nogle af de mange online kasinoer, der findes på nettet. Terningespil er ikke så udbredt her, men til gengæld kan du finde mange enarmede tyveknægte, der giver dig gratis spin – det vil sige, du kan prøve at trække i armen gratis et par gange – som for eksempel på ilmaiskierroksia.

Er du ikke den store tilhænger af gambling, kan du vender dit fokus mod terningespil. Du kan både spille terninger gratis online eller sammen med familie og venner.

En terning

Terningen, vi kender i dag, med seks sider og tallene et til seks på hver af siderne, blev opfundet i Egypten ca. 2000 år før vores tidsregning, Men helt tilbage til 5000 år før vores tidsregning er der fundet terningelignende ting lavet af dyreknogler i både Iran og Pakistan. Nutidens terninger kan være lavet af alt fra træ, over plastik og til elfenben.

Der findes andre terningeformer, men det er dem med seks sider, der er klart den mest brugte til de kendte terningespil.

Meyer er en klassiker

På værtshuse eller andre steder i festligt lag er det en klassiker at spille terningespillet Meyer. Spillet kan spilles som drukspil, men også bare for hyggens skyld og ovenikøbet med børn.
I Meyer har du en stor fordel, hvis du er god til at bluffe; altså lyve om hvad du har slået med dine terninger. Der spilles med to terninger, som skal slås uden at modstanderne kan se dem. Derefter gælder det om hele tiden at slå højere end den nærmeste modstander. Hvis du tror på, hvad konkurrenten siger, skal du slå videre, ellers skal du bede om at se slaget.

Det laveste er 32, og det højeste 65 med regulære tal. Men derudover findes parrene, fra et til seks og så Lille Meyer, der er 3+1 og så Meyer, der er 2+1.

Yatsy for hele familien

Rigtig mange danske børnefamilier har prøvet at spille Yatzy. En klassisk terningspil, hvor der bruges en skriveblok, fem eller seks terninger og så et raflebæger. Det gælder så om at ramme en række forudbestemt kombinationer med terningerne. Og gøre det bedst muligt, for man får point ud fra øjne terningerne, der bruges til de enkelte kombinationer.

Lykkedes det ikke at ramme en kombination skal man vælge at droppe en kombination og dermed ikke få point i denne. Den samlede vinder er den, der får fleste point, når alle kombinationerne er lagt sammen.

Tænkeboks

Et andet klassisk værtshusspil, der dog selvfølgelig også kan spilles mange andre steder er spillet Tænkeboks.
I spillet, der også kaldes også for Snyd, har hver spillet et raflebæger og et antal terninger. Det gælder om at komme af med sine terninger. Det gør man ved at gætte, hvor mange af et bestemt tal, der er samlet, og hele tiden overgå hinanden. Den, der bliver fanget i at gætte forkert, kan ikke aflevere en terning.

Det er et spil med rigtig store muligheder for at bluffe.