Sjove terningspil som du kan prøve kræfter med

Terninger har været på markedet i mange år, og det har vi kun nydt godt af. Det har samlet alle lige fra de helt fattige til de rige, til unge til ældre; det er blevet spillet for sjov, og der er blevet spillet om penge – og så er der selvfølgelig Kapow Casino også, hvor du også kan være heldig at vinde.

Enhver kan næsten være med til at spille med terninger, og typisk er spillene ikke så komplicerede, at der er nogen, der giver op, før de fanger reglerne – og hvis de gør, så kan man jo altid prøve et nyt.

Der er en lang række forskellige terningspil – både nye og gamle – som du måske ikke har hørt om. Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med nye spil, så er du altså komme til det helt rigtige sted. Her fortæller vi dig nemlig meget mere om sjove terningspil, som du kan prøve af med enten vennerne eller familien.

Shut The Box

Shut The Box er et mindre kendt spil end for eksempel Yatzy, som mange kender allerede fra barnsben af. Det stammer fra det nordlige Frankrig og blevet spillet utroligt meget til søs af de franske sømænd.

Spillet går ud på at lukke så mange bokse som muligt, så du får så få minuspoint som muligt; om ikke andet færre end de andre. Boksene bliver tegnet som det første, og der skal være 9 stk. i alt med numrene 1 til 9. Du lukker dem ved at ramme tallene med terningerne, og du kan lukke enten én eller to ad gangen. Lukker du to, skal du for eksempel slå 1 og 2; du skal altså ramme tallene præcist, så hver terning lukker hver sin boks.

Lukker du boks 7, 8 og 9, så må du vælge at slå med én terning. Vælger du at beholde de to, så skal du lukke to af gangen. Når du lukker en boks, så lægger du en jeton over.

Det er din tur, indtil du ikke længere kan lukke en boks, hvorefter summen af de tilbageværende bokse er det, du får i minuspoint.

Tordenvejr

Tordenvejr er igen et spil, som der ikke er så mange, der er bekendte med, Det kan spilles af hele familien – 3 til 8 personer – og det kræver ikke andet end 6 terninger, et stykke papir og noget at skrive med.

Spillet er utroligt enkelt. Det handler simpelthen blot om at slå 1. Første spiller ved bordet slår med alle terningerne og beholder alle 1’erne. Resten af terningerne går videre til næste spiller, der slår med terningerne og beholder alle 1’erne. Og sådan går turen videre. Når der ikke er flere terninger, starter den næste person med alle terningerne, beholder alle 1’erne og så videre.

Hvis du mislykkede med at slå en 1’er, så skal papiret og blyanten i brug. Så skal du nemlig tegne den første streg til dit hus. Huset består af 6 streger, så når du har mislykkedes 6 gange, skal du altså have et helt hus. Mislykkedes du en syvende gang, så vil lynet slå ned i huset, og du er ude af spillet.

Spillet spilles videre, indtil der kun er én deltagere tilbage, og I har fundet en vinder.

Find selv flere spil

Der er utroligt mange af denne type ukendte spil, som det ikke er mange, der kender til. Hvis du vil finde endnu flere end disse to, så kan du komme rigtigt langt med en hurtig online søgning, hvor de både kommer med forslag og forklaringer af spillene.