Hvem tager Åge Hareide med til VM?

Om få måneder rejser det danske fodboldlandshold til Rusland, hvor det skal deltage ved VM. Forventningerne til landsholdet er store efter den flotte afslutning på kvalifikationen. Dette skyldes især den fantastiske 4-0-sejr over Polen i Parken, der fik tilskuere, TV-seere og følgerne på livescore apps til at gå amok i ekstase.

Det store spørgsmål i de næste måneder er, hvilke spillere, der kommer med til Rusland og hvem, der må se turneringen i fjernsynet.

I denne analyse af Hareides trupmuligheder tager vi ikke højde for skader, da disse naturligvis er både uforudsigelige såvel som deprimerende.

Målmænd:

De sikre

Kasper Schmeichel (kampe/mål i kvalifikationen 9/0)

Leicester City-keeperen er Hareides klokkeklare førstevalg i målet. Han sad ude i tre kvalifikationskampe på grund af en skade, men ellers startede han i den alle.

Frederik Rønnow (3/0)

Den unge Brøndby-målmand fik chancen i de tre kampe, hvor Schmeichel var skadet. Danmark vandt alle tre kampe, og Rønnow gjorde en rigtig god figur. Brøndby-spilleren er formentlig den stærkeste målmand i Superligaen, og det er blot et spørgsmål om tid før, han tager springet til en større liga.

Boblerne

Jonas Lössl (0/0)

Den tidligere Midtjylland-målmand har imponeret alt og alle med sine præstationer for Huddersfield Town i Premier League i denne sæson. På trods af dette har Lössl dog stadig kun spillet én landskamp, og han bliver næppe mere end tredjemålmand.

Jesper Hansen (0/0)

Den sidste målmand, der kan gøre sig forhåbninger om at komme til VM, er Jesper Hansen. Midtjylland-keeperen er en af de bedste i Superligaen, og fire gange i løbet af kvalifikationen var han med på bænken. Han fik dog ingen spilletid.

Forsvarsspillere

De sikre

Jannik Vestergaard (4/0)

Gladbach-spilleren fik ikke så meget spilletid i kvalifikationen som ventet. Alligevel hersker der næppe nogen tvivl om, at den tårnhøje centerforsvarer kommer med til VM.

Simon Kjær (12/0)

Landsholdets anfører er naturligvis selvskrevet. Kjær er den absolutte leder på landsholdet, og han spillede fuld tid i 11 af de 12 kvalifikationskampe. Kjær har været fremragende for Sevilla i denne sæson, og det er hans ansvar at styre forsvaret.

Andreas Christensen (6/1)

AC røg ind og ud af landsholdet i løbet af kvalifikationen, men Chelsea-spilleren er en af truppens største stjerner. Han startede ydermere inde i 5-1-sejren over Irland, og hans alsidighed og talent gør ham selvskreven.

Andreas Bjelland (6/0)

Brentford-spilleren spiller på et lavere niveau end sine konkurrenter, men han har Hareides tillid. Da det brændte mest på, røg Bjelland ind, og han præsterede til perfektion.

Jens Stryger Larsen (6/0)

Strygers store styrke er hans alsidighed. Udinese-spilleren kan således spille på begge backer og på midtbanen. Dette gør ham til et skattet medlem af Hareides trup og den perfekte brandslukker.

Henrik Dalsgaard (5/0)

Brentford-backen døjede med skader i løbet af kvalifikationen, men han formåede alligevle at blive Hareides foretrukne højreback, når han var klar. Han spiller ydermere på et højere niveau end sine direkte konkurrenter til pladsen.

Boblerne

Peter Ankersen (7/1)

Ankersen fik masser af spilletid i kvalifikationen, men hans præstationer var svingende. Han lider derudover under, at han kun kan spille en position. Han bør dog komme med som den ene af to højrebacker.

Jonas Knudsen (0/0)

Ipswich-spilleren fik ikke et eneste minut på banen, men han sad på bænken i de to kampe imod Irland. Han er en af få venstrebenede danske venstrebacks, hvilket er en stor fordel.

Riza Durmisi (8/0)

Durmisi er en anden venstrebenet venstreback. Han startede kvalifikationen som fast mand, men døjede med skader. Han vil normalt være sikker starter for Danmark, men hans situation i Betis gør hans plads ved VM usikker.

Mathias Zanka Jørgensen (2/0)

FCK-ikonets plads på landsholdet afhænger af Hareides taktiske planer. Holder nordmanden fast i sit 4-3-3-system, bliver der næppe brug for endnu en centerforsvar i truppen. Går han tilbage til 3-5-2, bør Zanka komme med.

Midtbanespillere

De sikre

Christian Eriksen (12/11)

Danmarks suverænt største stjerne er naturligvis selvskreven. Eriksens plads står ikke til diskussion, og han bærer et stort ansvar på sine skuldre. Denne kvalifikation var Eriksens bedste tid på landsholdet nogensinde.

Thomas Delaney (12/4)

Dansk-amerikaneren var forrygende i kvalifikationen, og han er en vigtig mand for Hareide. Han sørger for stabiliteten på landsholdet, og han dækker godt af for Eriksen. I løbet af kvalifikationen viste Delaney sig i øvrigt som en stor målscorer.

William Kvist (11/0)

Kvist er en af landsholdets mest udskældte spillere, men han er en mand, som landstræneren kan stole på. VM bliver dog formentlig hans sidste job med landsholdet.

Pione Sisto (8/0)

Sisto har virkelig slået i gennem på international plan i denne sæson. Uge efter uge imponerer han i La Liga, og han besidder nogle unikke egenskaber efter danske standarder. Han har X-faktor som få andre omkring landsholdet.

Lasse Schöne (4/0)

Schöne har aldrig formået at blive fast mand på landsholdet, men han har alligevel været med siden 2009. Dette gør ham til en af truppens mere rutinerede spillere, og det sikrer ham en billet til Rusland.

Boblerne

Mike Jensen (1/0)

Den tidligere Brøndby-stjerne fik blot fire minutter på banen i kvalifikationen, men han var med på bænken seks gange. Han lader til at have Hareides tillid.

Christian Nørgaard (0/0)

Nørgaard har stadig sin debut til gode, men han har været fremragende i Superligaen. Kan han holde sit høje niveau, er han dark horse til en plads i truppen.

Lukas Lerager (1/0)

Lerager var med på bænken i hele otte landskampe, og han er det oplagte valg som reserve på den defensive midtbane. Han har dog endnu ikke fået særlig meget spilletid på landsholdet.

Daniel Wass (0/0)

Celta-stjernen burde være selvskreven, men han har aldrig været inde i landsholdsvarmen. Han fik tre kampe på bænken i kvalifikationen men ingen spilletid.

Jakob Poulsen (0/0)

Poulsen har ikke været med på landsholdet siden 2015, men han er med på ligalandsholdets vintertur. 34-årige Poulsen er stadig blandt Superligaens bedste spillere, så han bør være i spil.

Angribere

De sikre

Nicolai Jørgensen (9/2)

Feyenoord-angriberen startede i otte kvalifikationskampe, og han har Hareides tillid. Han ligner det oplagte valg som frontangriber.

Nicklas Bendtner (5/1)

Bendtner gjorde comeback på landsholdet i efteråret, og han scorede endda mod Irland. Han er landets bedste angriber, når han er i form, og det er han bestemt for tiden.

Yussuf Yurary Poulsen (9/1)

23-årige Poulsen scorede blot en enkelt gang i kvalifikationen, men han leverede alligevel flere gode præstationer. Han er en alsidig angriber, der giver Hareide mange forskellige taktiske muligheder.

Boblerne

Andreas Cornelius (8/2)

Cornelius spillede godt i løbet af kvalifikationen, men han mangler spilletid hos italienske Atalanta. Dette kan koste ham en plads i VM-truppen.

Martin Braithwaite (2/0)

Hareide har ikke samme tiltro til Braithwaite som Morten Olsen. Braithwaites hurtighed er dog unik efter danske standarder.

Kasper Dolberg (3/1)

Det var meningen, at Dolberg skulle brage i gennem i kvalifikationen, men sådan gik det ikke. I alt fik angriberen blot 50 minutter, og han har heller ikke leveret for Ajax i denne sæson.

Lasse Vibe (0/0)

Vibe fylder snart 31, og det er formentlig hans sidste chance for at komme med til en slutrunde. Han lader dog ikke til at have Hareides tillid, og han skal derfor score mange mål i foråret for at komme med.

Viktor Fischer (4/0)

Den 23-årige angriber mangler spilletid på højeste niveau. Han sidder på bænken i Mainz, og det kræver formentlig et succesfuldt vinterskifte for, at han kan komme med til VM.