Hint spil

Hint er et super poplært brætspil, der både kan bruges som familiespil og som selskabsspil. Det kræver hurtig og kreativ tænkning, og det kræver, at du slår dig løs og ikke har noget imod at skulle nynne 80’er hits eller mime savannedyr foran dine medspillere.

Spillet er super underholdende og skaber altid en sjov stemning, uanset om det er sammen med familien på en søndag eftermiddag eller sammen med vennerne på en fredag aften.

Det er ikke uden grund, at spillet gang på gang har vundet priser og blevet rost til skyerne af anmeldere. Læs mere her om det populære spil.

Hvad er Hint?

Hint er et selskabsspil, der handler om at gætte, hvad dine medspillere forsøger at vise eller forklare dig. For at vinde spillet skal du og dine medspillere være skarpe til at kommunikere, også selvom det ikke foregår på helt traditionel vis og være gode til at læse hinanden.

Det kræver meget opmærksomhed at være god til spillet. Det handler nemlig ikke kun om at gætte de rigtige ting, der er også ting, du absolut ikke må gætte på.

Hint spilleregler

Reglerne til Hint er ganske simple. Det handler om at få dit holds brik hele vejen rundt om pladen. I er altid i to hold, som dyster mod hinanden.

I standardudgaven af spillet er der fire kategorier af kort:

  1. Nynne. Her er der en række sange inden for en kategori, som du skal nynne for din medspiller.
  2. Mime. Her skal du uden ord eller rekvisitter forsøge at forklare de forskellige ord.
  3. Tegne. Her skal du tegne på en lille plade, indtil din medspiller har gættet ordene. Der må ikke skrives tal eller bogstaver.
  4. Tale. Her skal du forklare de ord, der står på kortet, men helt uden at sige selve ordene.

Hvad indeholder spillet?

Spillet indeholder en plade, som jeres brikker bevæger sig rundt på. I midten er et hjul, der kan dreje rundt, hvor de kort, der er i spil, ligger.

Herudover er der et timeglas, der bestemmer, hvor lang tid I har til at gætte.

Der medfølger også en lille plade med tilhørende tusch til tegnekortene.

Sådan spilles spillet

I vælger ét af de tre kort, der ligger på pladen. På kortet er der fem ord, som I skal gætte samt det røde ord. Det røde ord må ikke gættes og giver to minuspoint, hvis dette siges højt. I rykker et skridt frem for hvert ord, I gætter.

For hver omgang drejes hjulet et hak, og der sættes et nyt kort på ved starten. Når et kort er nået helt om til den blå plads uden at være blevet valgt, skal holdet tage den. Hvis kortet, I vælger, ligger på +1 betyder det, at I får et ekstra point for at vælge den.

Det handler om at være opmærksom, selvom det ikke er dit holds tur. Hvis der er et ord, som det andet hold ikke gætter, før timeglasset er løbet igennem, må dit hold nemlig få et gæt. Hvis I gætter korrekt, må I rykke et skridt frem, men hvis det er forkert, ryger I et skridt tilbage. I må også vælge at gætte på det røde ord – her er der dog to skridt på højkant.

Når en hold får sin brik ind på det blå område på pladen, må det andet hold herfra vælge, hvilket kort på pladen modstanderne skal have.

Holdet, der først får sin brik i mål, har vundet.

Er der flere versioner af spillet?

Det hvide Hint spil er det første i serien. Siden er der blevet lavet et rødt Hint spil ud fra helt samme principper, dog med variation i kortkategorierne. Kategorierne i det røde spil er:

  • Figurer
  • Lyde
  • Tale
  • Mime

Det røde Hint adskiller sig altså fra det hvide ved, at tegnekategorien er blevet til figurer og nynnekategorien er blevet til lyde. Ellers er der ikke forskel på de to versioner af spillet.

Se en gennemgang af Hint (Rød udgave) i videoen her.

Hvor kan spillet købes?

Brætspillet kan købes rigtig mange steder. For eksempel kan det købes i stort set alle Bog & Idé og Arnold Busck butikker og ofte også steder som Føtex og Kvickly. På nettet kan det blandt andet findes på Arnoldbusck.dk eller Coop.dk.