Terningspil til enhver anledning

Der findes utallige spil, der tager udgangspunkt i terninger. Nogle kræver en enkelt terning, mens andre kræver en god håndfuld.
Terninger er nemme at pakke med i kufferten, når man skal på ferie, de kan lånes på stort set alle barer og værtshuse, og de kan nemt hives frem til en hyggeaften derhjemme.
Du kan med garanti finde et hyggeligt terningspil, hvor alle kan være med, uanset anledningen. Her har vi samlet nogle forslag til sjove terningspil.

Når du hygger med vennerne

Om det er til en fredagsbar på studiet, over en øl på et værtshus eller bare derhjemme, er Meyer et oplagt terningspil at spille med vennerne.
Kort sagt går det ud på, at man kaster med to terninger som man holder skjult for de andre spillere under bægeret. Man kigger selv på terningerne og siger, hvad man har slået – eller fortæller en løgn om, hvad man har slået. Det er så op til den næste spiller at vurdere, om der blev talt sandt eller ej.
Meyer kan nemt gøres til et drukspil, hvis der skal gang i festen, men det er også sjovt at spille uden alkohol.

Når du er alene

Når man tænker på terningspil, tænker de fleste nok på noget, man spiller sammen med andre. Har du lyst til at tage et slag terninger, men mangler en spillemakker, skal du dog ikke fortvivle. Der er nemlig masser af muligheder for at spille online.
Du kender formentlig diverse sider på nettet, der tilbyder kasinospil. Her kan du både finde traditionelle roulettespil, kortspil og spillemaskiner. Du kan dog også finde flere forskellige terningspil, der føles helt som den ægte vare.
Man kan nemt få timerne til at gå i selskab med sig selv og et online terningspil. Hvis du er heldig, kan du endda også hive en gevinst i land.

Til jul

Pakkeleg er en fast juletradition i mange danske hjem. Det er gerne et indslag til julefrokosten, men kan også spilles med familien i juledagene.
Pakkeleg er et af de spil, der kun kræver en enkelt terning. Den går på omgang blandt spillerne, og slår man en 6’er, må man tage en pakke fra bunken midt på bordet. Når alle pakkerne er taget, starter en ny runde. Her er der tid på, men det er kun personen, der sætter uret, som ved præcis, hvor lang tid man har. I denne runde stjæler man pakker fra hinanden, når man slår en 6’er.
Det lyder meget simpelt, men der findes en masse ekstra regler, der kan gøre den traditionelle pakkeleg endnu mere interessant. F.eks. kan en 1’er betyde, at man skal give en af sine egne pakker til en anden, og en 4’er kan betyde, at alle skal rykke to pladser til højre.
Hvis man synes, det går for langsomt, kan man vælge at spille med to terninger, der bliver sendt hver sin vej, i stedet for kun en. Så skal man være hurtig, for at kunne følge med!

For hele familien

En klassiker på campingturen, sommerhusturen eller til en spilleaften derhjemme for hele familien, er Yatzy.
Til dette spil skal man bruge fem terninger og en Yatzy blok. For hver tur, må man kaste tre gange, og man bestemmer selv, hvor mange af terningerne og hvilke, man vil kaste om. Det gælder om at få udfyldt de kombinationer, der er på Yatzy blokken.
Spillet er ikke så indviklet, når først man er kommet i gang, så alle kan sagtens være med. Det er også et rigtig godt og sjovt spil for børn, der er er ved at lære om tal og talkombinationer.