Spil spil online her - Terningspil.dk https://terningspil.dk/spil/ Spil terningspil og find spilleregler her. Thu, 29 Sep 2022 08:05:43 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://terningspil.dk/wp-content/uploads/2017/09/cropped-favicon_terning-1-32x32.jpg Spil spil online her - Terningspil.dk https://terningspil.dk/spil/ 32 32 Spil Backgammon https://terningspil.dk/spil-backgammon-online/ https://terningspil.dk/spil-backgammon-online/#comments Sat, 20 Jun 2020 07:02:00 +0000 https://terningspil.dk/?p=347 Gratis Backgammon spil i HTML5

Her kan du spille vores populære gratis Backgammon spil. For at forberede sig bedst muligt til at spille Backgammon, er man nødsaget til at forstå reglerne og opstillingen. Backgammon regler Hurtigt forklaret er reglerne i Backgammon at få sine brikker hjem og af brættet hurtigst muligt. Spilleren der først har fået fjernet alle sine brikker […]

The post Spil Backgammon appeared first on Terningspil.dk.

]]>
Gratis Backgammon spil i HTML5

Her kan du spille vores populære gratis Backgammon spil.

For at forberede sig bedst muligt til at spille Backgammon, er man nødsaget til at forstå reglerne og opstillingen.

Backgammon regler

Hurtigt forklaret er reglerne i Backgammon at få sine brikker hjem og af brættet hurtigst muligt. Spilleren der først har fået fjernet alle sine brikker fra brættet vinder.

Start

Man starter spillet ved, at hver spiller får et slag med en af terningerne. Det gælder om at slå højest, for at få lov til at starte. Typisk bruger man antallet af øjne på sin egen terning samt antallet af øjne på sin modstanders terning til at rykke første gang.

Hvordan rykker man sine brikker?

Du rykker dine brikker ved at slå med begge terninger. Lad os sige at du slår 5 med én terning og 4 med den anden. Her kan du vælge at rykke én brik 5 felter og en anden brik 4, eller du kan lægge antallet af øjne på terningerne sammen og rykke én brik 9 felter.

Du kan rykke dine brikker til felter, hvor du allerede har brikker stående, til et felt der er helt ledigt eller til et felt hvor modstanderen kun har én brik stående (kaldet et blot). Hvis du vælger at rykke din brik til et felt, hvor modstanderen i forvejen har en brik, bliver modstandernes brik slået hjem. Mere om at blive slået hjem senere.

Spillerne rykker i modsat retning af hinanden. Hvis spilleren med de sorte brikker rykker mod højre, rykker spilleren med de hvide brikker mod venstre. Der er ingen regler for, at spilleren med de sorte brikker skal rykke mod højre eller omvendt.

At blive slået hjem

Når en brik bliver slået hjem, lander den på bjælken. Man kan ikke rykke andre brikker, hvis man har en brik på bjælken. Brikken skal tages i spil i modstandernes hjemland, på et ledigt felt der svarer til det antal øjne, der er på en af terningerne i terningkastet. Antallet af øjne på den anden terning kan man benytte til at få en anden brik ned fra bjælken. I den situation at der ikke er andre brikker på bjælken, må man rykke en af de brikkerne på pladen.

Hvornår har man vundet?

Du har vundet, når du er den første til at have fjernet alle dine brikker fra brættet. Hvis du vinder og din modstander har nået at fjerne nogle af sine brikker, vinder du 1 point. Hvis du vinder, når din modstander endnu ikke har nået at fjerne nogle af sine brikker, vinder du 2 point. Dette vil man kalde en Gammon. Hvis modstanderen stadig har brikker på bjælken eller i dit indre hjemland, vinder du 3 point i det, man vil kalde en Backgammon.

Backgammon opstilling

På Backgammon brættet er der 24 felter, hvoraf de alle har deres eget nummer. I midten af brættet er bjælken. Hver person har 12 felter der kaldes deres ”hjemland”. Hjemlandet er opdelt i indre og ydre hjemland. Man kan f.eks. have felt 1-12, hvor 1-6 er dit indre hjemland, og 7-12 er dit ydre hjemland.

Startopstilling

Hver spiller vælger side. Lad os sige at du har felterne 13-24. I dette tilfælde skal du have 5 brikker på felt 13, 3 brikker på felt 17, 5 brikker på felt 19 og 2 brikker på det 24. felt. Modstanderen ligger samme antal brikker overfor på sin egen side.

Dobleterningen

Hvis du ønsker at øge mængden af point der spilles om, kan du tage brug af dobleterningen. Dette gør du ved at tage dobleterningen, lægge 2-siden opad og sige ”jeg dobler”. Det godtages også hvis der ved berøring af dobleterningen er klare signaler om et ønske om dobling.

Når en spiller har taget beslutningen om dobling, har modspilleren 2 valgmuligheder. Vedkommende kan enten acceptere eller afvise doblingen. I tilfælde af at modstanderen accepterer doblingen, spiller man nu om 2 point ved almindeligt spil, 4 point hvis spillet bliver vundet ved en Gammon eller 6 point ved en Backgammon. Modstanderen der har givet sin accept skal tage dobleterningen over på sin egen del af brættet. Når man er i besiddelse af dobleterningen, har man fuld råderet over den og er den eneste, der kan beslutte, om der skal redobles eller ej. Hvis modstanderen vælger at afvise doblingen, taber vedkommende runden og mister 1 point.

Redoble

Den spiller der er i besiddelse af dobleterningen kan vælge at redoble. Her vender man dobleterningen til næste niveau i rækkefølgen, der ved første redoble naturligt vil være 4. Hvis en redoble afvises, stoppes spillet, og man mister 2 point grundet dobleterningens niveau. Hvis redoblingen accepteres, benytter man samme procedure som ved en enkel dobling.

Crawfordreglen

I kampe gælder det, at hvis en spiller når til et punkt, hvor de kun mangler 1 point for at have vundet, må der ikke dobles. Hvis spilleren med flest point ikke vinder runden, og at førnævnte situation ikke gør sig gældende for modstanderen, må der igen dobles.

Backgammon turneringer – Verdensmesterskaber og Danmarksmesterskaber

Hvert år afholder World Backgammon Association europamesterskaber i Backgammon. Dette mesterskab kaldes European Backgammon Tour, og her mødes de deltagere, der har fået flest point igennem touren i finalen.

Nordiske mesterskaber arrangeres af Dansk backgammon Forbund. Her kan man både stille op individuelt og i hold. Disse mesterskaber er en af verdens største turneringer.

6 danskere har vundet titlen som verdensmester siden 1967, hvor det første af nu 37 verdensmesterskaber blev holdt. Både i 1993, 2002, 2004, 2008, 2010 og 2012 var det danskerne der gik hjem med trofæet. Førstepræmien ved verdensmesterskaberne er 500.000 kroner.

Senest har det danske backgammonlandshold vundet VM for hold i 2020.

The post Spil Backgammon appeared first on Terningspil.dk.

]]>
https://terningspil.dk/spil-backgammon-online/feed/ 1
Spil Yatzy Online her https://terningspil.dk/online-yatzy/ https://terningspil.dk/online-yatzy/#comments Fri, 19 Jun 2020 09:09:00 +0000 http://dev.terningspil.dk/?p=11

Er du klar på en omgang Yatzy? Så er du kommet til den rigtige side. Her kan du spille online Yatzy mod computeren, så hvis dine venner eller familie ikke er klar på af rafle, så har du muligheden her. Yatzy-spillet her i en udgave uden mulighed for at melde par. Sådan kommer du i gang […]

The post Spil Yatzy Online her appeared first on Terningspil.dk.

]]>

Er du klar på en omgang Yatzy? Så er du kommet til den rigtige side. Her kan du spille online Yatzy mod computeren, så hvis dine venner eller familie ikke er klar på af rafle, så har du muligheden her. Yatzy-spillet her i en udgave uden mulighed for at melde par.

Sådan kommer du i gang med spillet

Det er vildt nemt at spille Yatzy online multiplayer her. Du kommer i gang med tre lette skridt – sådan:

 • Tryk ’play’
 • Vælg din ønskede karakter
 • Vælg, om du vil se tutorial (guide) eller ej

Herefter vil spillet starte, og de to spillere skiftes til at slå. Du finder scorekortet i højre side af skærmen, så du altid har et godt overblik over, hvad du mangler.

Det handler online Yatzy om

Hvis online Yatzy online er helt nyt for dig, så er dette afsnit lige noget for dig. Det er ganske simpelt, som du kan se herunder.

 • Der er i alt 13 kombinationer, som du kan ramme i Yatzy. Disse er markeret på scorekortet.
 • En runde foregår på den måde, at du kaster fem terninger, hvorefter du beholder de terninger, du ønsker at anvende til at ramme den ønskede kombination. Herefter slår du videre med de resterende terninger. Du har i alt tre kast hver runde.
 • Når du har slået tre gange, angiver du dine point på scorearket ud fra den rigtige kombination.
 • Antallet af point er fastsat ved nogle kombinationer, hvis dette ikke er tilfældet, får du point ud fra antallet af øjne på terningerne. Et par 6’ere, giver derved 12 point.
 • Jo længere du kommer igennem kombinationer, jo sværere bliver det dog. Derved kan det ende med, at du ikke når din kombination. Hvis dette sker, skal du markere 0 point i en valgfri kombination.
 • Hvis du får mere end 63 point i den øverste sektion, vil du modtage en bonus på 50 point i det samlede regnskab. Denne angives også automatisk her i online yatzy.
 • Sidst men ikke mindst er der en kombination, der kaldes ’chance’. Denne kan du anvende, hvis du ikke kan få terningerne til at passe med andre kombinationer.

En af fordelene ved at spille online Yatzy, som nybegynder, er, at du ikke kan gøre noget forkert – det hele sker automatisk.
Hvis du stadig er i tvivl om reglerne, bør du se tutorial videoen, inden du starter.

Gode råd til spillet

Hvis du vil spille her, er det naturligvis Yatzy online multiplayer, hvilket vil sige, at du har en modstander. Derfor vil vi gerne give dig et par tips, så du får de bedste vinderchancer. Her er der tre gode råd:

 • Husk den øverste sektion
  – Bonussen, som du kan opnå i den øverste sektion, kan gøre en stor forskel i det totale antal point.
 • Pas på med at blive grådig
  – Der er ingen skam i at markere 0 point på en af de svære kombinationer.
 • Tænk dig om
  – Når du har tre slag, er der også mulighed for, at du kan revurdere dine chancer efter første og andet slag – det handler altså om sandsynlighedsregning.

Spil gratis Yatzy her

Spil Yatzy online gratis her hos terningspil.dk, det er både sjovt, spændende og lærerigt. Der sidder allerede nu en modstander og venter på dig.
Husk at øvelse gør mester, og efter et par spil er du sikkert en sand ekspert – held og lykke med spillet.

Lidt om Yatzy

Yatzy er et terningspil opfundet af Milton Bradley, men i dag ejet af  Hasbro. Det blev første gang markedsført som Yatzie i starten af 1940’erne. Senere er det engelske navn ændret til Yhatzee og på dansk Yatzy. Det danske Yatzyspil er dog en anelse anderledes i reglerne end det amerikanske Yhatzee.

Læs også: Spilleregler til Yatzy
Download gratis: Materialer til Yatzy m.m.

Læs mere om Yatzy hos Wikipedia

The post Spil Yatzy Online her appeared first on Terningspil.dk.

]]>
https://terningspil.dk/online-yatzy/feed/ 2
Matador spil https://terningspil.dk/matador-spil/ https://terningspil.dk/matador-spil/#respond Fri, 14 Feb 2020 12:55:00 +0000 https://terningspil.dk/?p=1259

Det kendte og elskede Matador spil er i den absolutte eliteklasse, når det gælder klassiske brætspil. Det har eksisteret siden begyndelsen af 1900-tallet, og i 1936 opstod den danske version skabt af firmaet Hasbro, som vi stadig kender i dag. Generationer har sidenhen tilbragt mange dejlige timer omkring det både spændende og hyggelige spil. Det […]

The post Matador spil appeared first on Terningspil.dk.

]]>

Det kendte og elskede Matador spil er i den absolutte eliteklasse, når det gælder klassiske brætspil. Det har eksisteret siden begyndelsen af 1900-tallet, og i 1936 opstod den danske version skabt af firmaet Hasbro, som vi stadig kender i dag. Generationer har sidenhen tilbragt mange dejlige timer omkring det både spændende og hyggelige spil.

Det er et analogt brætspil, der kan vare flere timer – eller tilmed flere dage – at spille helt færdigt. Hvis du vælger at spille det online, så er det en lidt anderledes oplevelse, selv om spillet i princippet er det samme.

Hvad går spillet ud på?

Kort fortalt går Matador spillet ud på, at deltagerne kører rundt i København med en lille plasticbil og opkøber de grunde, som de ved terningernes hjælp standser på. Samler du på den måde de to eller tre grunde, som har den samme farve, så kan du bygge huse på dem. Betaler du for fem huse på en grund, så kan du rejse et hotel på den pågældende grund.

Lander en modstander på din grund, med eller uden huse på, så koster det en afgift til dig. Jo flere huse, du har stående på grunden, des højere afgift skal der lægges. Grundene og husene varierer i priser og dermed i indtægt.

Alle spillere modtager det samme startbeløb og har dermed lige store chancer for at vinde.

Går du fallit, må du gå ud af spillet. Sidder du tilbage som den store matador, der har udkonkurreret alle de andre spillere, så har du vundet.

Som et ekstra spændingsmoment er der en bunke chancekort, der kan ændre noget for den enkelte. Der er også et fængsel, som man kan risikere at komme i, hvis man er uheldig. Så må man sidde over, indtil det lykkes for en at blive løsladt igen. Imens kører spillet videre, og arrestanten kan risikere at komme bagud.

Desuden kan der være en række uskrevne regler, som den enkelte familie eller gruppe spillere kan aftale, at der spilles med.

Regler i brætspillet Matador

Der er et helt lille hæfte, hvor reglerne for Matador er skrevet ned i. Matador brætspillet er på en gang ret simpelt bygget op og kompleks, når det spilles. Det er egentlig ikke svært at lære, men det kræver sin matador at vinde det.

Reglerne er kort sagt, at spillerne har hver en bil som spillebrik, og de skiftes til at slå med to terninger ad gangen. Brikken rykkes frem på spillepladen, som er rundt, det antal felter, som terningerne viser.

Stoppes der ved en ledig grund, kan det købes. Er den købt, skal spilleren betale en leje til ejeren. Når brikken passerer startfeltet, udbetaler banken 2.000 kroner til spilleren.

Slår man et dobbeltslag, får man et ekstra slag. Slår man et dobbeltslag tre gange, ryger man i fængsel.

Spillerne køber grunde og huse, og man kan aftale indbyrdes at bytte disse grunde. Senere i spillet er der mange huse og hoteller, og det kan være noget af et minefelt at køre rundt i. Vinderen er den spiller, der har udkonkurreret alle de øvrige spillere.

Findes der flere versioner af Matador spillet?

Matador spillepladen er blevet ændret designmæssigt over år. Prisniveauet, bilerne og pengesedlerne er også blevet opdateret. Der findes flere versioner af det originale Matador brætspil, men vejnavnene har været de samme i årenes løb. Enkelte af de andre slags grunde er dog blevet ændret til noget mere nutidigt.

Matador spillets “fætter” Monopoly findes også i flere forskellige versioner, og der findes også en junior-version af det. Ligesom der findes et junior Matador spil.

Nu er der ovenikøbet kommet et Matador-spil i en helt ny version, som egentlig er ligesom den originale, men hvor spilleren belønnes for at snyde bevidst. Det er en lidt anderledes måde at spille Matador spil på.

Monopoly er den amerikanske/engelske udgave af Matador-spillet

Kan man spille Matador online?

Ja, der findes en online udgave af Matadorspillet. Det hedder ganske vist online Monopoly, men det er i bund og grund et Matador spil. Det er et hyggeligt lille spil, som dog afsluttes noget hurtigere, end et klassisk brætspil Matador nogle gange gør.

Det er naturligvis heller ikke helt det samme at sidde foran en skærm og spille et Matador spil online, som det er at sidde samlet omkring et bord med det legendariske Matador brætspil imellem sig.

Hvor kan Matador spillet købes online?

Der er mange, der forhandler Matador spil online. Det gør for eksempel: Coop.dk, Nordiskspil.dk,  Coolshop.dk m.fl.

Selv om denne klassiker inden for brætspil har virkelig mange år på bagen efterhånden, så sælges det stadig både i fysiske butikker og online. Der er ikke noget, der tyder på, at Matadorspillet er på vej ud af markedet. Køb Matador-spillet, og genoplev den helt særlige spænding og hygge, som det klassiske brætspil har at byde på.

The post Matador spil appeared first on Terningspil.dk.

]]>
https://terningspil.dk/matador-spil/feed/ 0
Hint spil https://terningspil.dk/hint-spil/ https://terningspil.dk/hint-spil/#respond Thu, 30 Jan 2020 12:24:27 +0000 https://terningspil.dk/?p=1365 Hint er et super poplært brætspil, der både kan bruges som familiespil og som selskabsspil. Det kræver hurtig og kreativ tænkning, og det kræver, at du slår dig løs og ikke har noget imod at skulle nynne 80’er hits eller mime savannedyr foran dine medspillere. Spillet er super underholdende og skaber altid en sjov stemning, […]

The post Hint spil appeared first on Terningspil.dk.

]]>
Hint er et super poplært brætspil, der både kan bruges som familiespil og som selskabsspil. Det kræver hurtig og kreativ tænkning, og det kræver, at du slår dig løs og ikke har noget imod at skulle nynne 80’er hits eller mime savannedyr foran dine medspillere.

Spillet er super underholdende og skaber altid en sjov stemning, uanset om det er sammen med familien på en søndag eftermiddag eller sammen med vennerne på en fredag aften.

Det er ikke uden grund, at spillet gang på gang har vundet priser og blevet rost til skyerne af anmeldere. Læs mere her om det populære spil.

Hvad er Hint?

Hint er et selskabsspil, der handler om at gætte, hvad dine medspillere forsøger at vise eller forklare dig. For at vinde spillet skal du og dine medspillere være skarpe til at kommunikere, også selvom det ikke foregår på helt traditionel vis og være gode til at læse hinanden.

Det kræver meget opmærksomhed at være god til spillet. Det handler nemlig ikke kun om at gætte de rigtige ting, der er også ting, du absolut ikke må gætte på.

Hint spilleregler

Reglerne til Hint er ganske simple. Det handler om at få dit holds brik hele vejen rundt om pladen. I er altid i to hold, som dyster mod hinanden.

I standardudgaven af spillet er der fire kategorier af kort:

 1. Nynne. Her er der en række sange inden for en kategori, som du skal nynne for din medspiller.
 2. Mime. Her skal du uden ord eller rekvisitter forsøge at forklare de forskellige ord.
 3. Tegne. Her skal du tegne på en lille plade, indtil din medspiller har gættet ordene. Der må ikke skrives tal eller bogstaver.
 4. Tale. Her skal du forklare de ord, der står på kortet, men helt uden at sige selve ordene.

Hvad indeholder spillet?

Spillet indeholder en plade, som jeres brikker bevæger sig rundt på. I midten er et hjul, der kan dreje rundt, hvor de kort, der er i spil, ligger.

Herudover er der et timeglas, der bestemmer, hvor lang tid I har til at gætte.

Der medfølger også en lille plade med tilhørende tusch til tegnekortene.

Sådan spilles spillet

I vælger ét af de tre kort, der ligger på pladen. På kortet er der fem ord, som I skal gætte samt det røde ord. Det røde ord må ikke gættes og giver to minuspoint, hvis dette siges højt. I rykker et skridt frem for hvert ord, I gætter.

For hver omgang drejes hjulet et hak, og der sættes et nyt kort på ved starten. Når et kort er nået helt om til den blå plads uden at være blevet valgt, skal holdet tage den. Hvis kortet, I vælger, ligger på +1 betyder det, at I får et ekstra point for at vælge den.

Det handler om at være opmærksom, selvom det ikke er dit holds tur. Hvis der er et ord, som det andet hold ikke gætter, før timeglasset er løbet igennem, må dit hold nemlig få et gæt. Hvis I gætter korrekt, må I rykke et skridt frem, men hvis det er forkert, ryger I et skridt tilbage. I må også vælge at gætte på det røde ord – her er der dog to skridt på højkant.

Når en hold får sin brik ind på det blå område på pladen, må det andet hold herfra vælge, hvilket kort på pladen modstanderne skal have.

Holdet, der først får sin brik i mål, har vundet.

Er der flere versioner af spillet?

Det hvide Hint spil er det første i serien. Siden er der blevet lavet et rødt Hint spil ud fra helt samme principper, dog med variation i kortkategorierne. Kategorierne i det røde spil er:

 • Figurer
 • Lyde
 • Tale
 • Mime

Det røde Hint adskiller sig altså fra det hvide ved, at tegnekategorien er blevet til figurer og nynnekategorien er blevet til lyde. Ellers er der ikke forskel på de to versioner af spillet.

Se en gennemgang af Hint (Rød udgave) i videoen her.

Hvor kan spillet købes?

Brætspillet kan købes rigtig mange steder. For eksempel kan det købes i stort set alle Bog & Idé og Arnold Busck butikker og ofte også steder som Føtex og Kvickly. På nettet kan det blandt andet findes på Arnoldbusck.dk eller Coop.dk.

The post Hint spil appeared first on Terningspil.dk.

]]>
https://terningspil.dk/hint-spil/feed/ 0