Hvorfor er fysiske brætspil stadigvæk populære den dag i dag på trods af den hurtige udvikling af sektoren online underholdning?

Brætspil går flere århundreder tilbage i historien, og er stadigvæk populære i dag. Det er imponerende at et spil som Monopoly, der blev opfundet for over 50 års siden, stadigvæk bliver spillet i de danske stuer. Hvordan kan det være at brætspil stadigvæk er populære i dag? Det svarer vi på nedenfor.

Det dækker formålet

Først og fremmest er brætspil altså populære, da de stadigvæk dækker det samme formål, som de har gjort de sidste mange årtier. Når det kommer til spil, handler det ikke om hvorvidt spil på nettet eller brætspil er bedre end det ene eller det andet. I dag er udvalget af online spil imponerende: du kan finde alt fra simple arkadespil til casino slots med temaer. Når det er sagt, kan fantastisk moderne grafik og tilgængeligheden af forskellige spillervenlige tilbud også være et stort plus, når man vælger online spil frem for bordspil. Gode lydeffekter og detaljer om forskellige temaer spiller også en stor rolle for online spil. Hvis du for eksempel er fan af det vilde vesten med de eftersøgte lovløse og cowboys, så er Dead or Alive slotspillet for eksempel det rigtige for dig. Med disse online spil med temaer kan spilleren føle sig helt indlemmet i spillets atmosfære. Men det er helt op til dig, om du vælger de mere traditionelle versioner af bordspil eller om du vil kaste dig ud i spillets virtuelle verden.

Dit perfekte alternativ til elektroniske apparater

Der bliver i større og større grad fokuseret på at gemme de elektroniske apparater væk. I hvert fald en gang imellem. Du kan socialisere med venner eller familie ved at gemme telefonen væk og spille alt fra Yatzy til Gæt og Grimasser. Brætspil er den perfekte løsning til at reducere skærmtiden.

Du kan nemt købe brætspil

I halvfemserne og i begyndelsen af det nye århundrede skulle du fysisk tage ned til en Toys R Us, Fætter BR eller en anden butik med brætspil. Nu til dags kan du nemt købe brætspil på nettet, og få dem leveret direkte til hoveddøren. Der er ingen tvivl om at den nemme shopping af brætspil gør at folk stadigvæk køber brætspil i det 21. århundrede.

Brætspil bliver bedre og bedre

Der er i høj grad tale om smag og behag, når det kommer til denne argumentation. På internettet kan du finde mænd og kvinder, som argumenterer at de nyere brætspil er bedre end de ældre.

Det lader vi dig vurdere, men vi kan fx sammenligne Monopoly, som kom på gaden i 1935 med Catan, som blev lanceret i midten af halvfemserne. Settlers Catan er blevet oversat til over 30 forskellige sprog og har indtil videre solgt over 20 millioner styk over hele verden. Det alene beviser at brætspil i den grad stadigvæk er populære den dag i dag.

De er blevet vist i den bedste sendetid

Det er ikke længe siden at danskerne kunne se den første sæson af ”Værtens bedste brætspil.” Underholdningsprogrammet på TV2 debuterede med Sarah Grünewald som vært og bød på kendte danske gæster som Heino Hansen, Rasmus Brohave, Claus Elming, Silas Holst, Lina Rafn og andre velkendte ansigter. Der er nærmest ingen tvivl om at det Tv-program har motiveret mange danskere til at spille flere brætspil.

Du er ikke den eneste der elsker brætspil

I sidste ende kan det konkluderes at der stadigvæk er en interesse i brætspil. Hvis du er glad for Monopoly, Catan og andre brætspil er du langt fra den eneste. Folk er glade for at spille brætspil, og derfor er de stadigvæk populære den dag i dag.